5 základných rád ako na firemný blog

písanie bloguRozmýšľate nad tým, že by ste pre svoju firmu zaviedli blog? V dnešnej dobe to odporúča takmer každý SEO expert, pretože obsahový marketing je dôležitou súčasťou online stratégie. Tvoriť blog znie jednoduchšie, než to v skutočnosti je. Ktorých základných bodov by ste sa mali pri tom držať?

1. Využite svoje vedomosti

Keďže ide o firemný blog, môžeme predpokladať, že téma je jasná – skrátka sa budete venovať tomu, čomu sa venuje vaša firma. O svojom odbore určite niečo viete. Nielen to – viete o ňom viac, ako vaši zákazníci, inak by nepotrebovali vaše služby. Využite to a ponúknite čitateľom svoje vedomosti. Orezávate stromy? Píšte o stromoch! Predávate topánky? Píšte o topánkach! Vyrábate lyže? Píšte o lyžiach. Ďalej pokračovať snáď nemusím. (Ponúkam služby písania? Píšem o písaní!)

2. Plánujte a vybudujte si zvyk

Množstvo malých firiem tvrdí, že nemajú blog, pretože na to nemajú čas. Druhá veľká časť ho založí, no pridá jeden príspevok za rok a potom naň opäť zabudne. Kúsok plánovania a kreativity pritom dokáže vygenerovať dostatok nápadov pre niekoľko týždňov príspevkov.

Dôležité je aj vybudovať si pevné návyky. Keď dostanete od zákazníka zaujímavú otázku, ktorá vás prinúti zamyslieť sa, okamžite si napíšte poznámky a pripravte si tak materiál na ďalší článok. Dostávate niektoré otázky pravidelne? Odpovedzte na ne vo svojom blogu. Ak napríklad predávate obuv, napíšte o tom, ako si vybrať správne topánky na beh.

3. Píšte pre svojich zákazníkov

Pri písaní nesmiete zabúdať na jednu dôležitú vec. Blog nie je váš denník, ale je určený pre vašich zákazníkov. Aké problémy ich trápia? Ako im môžete pomôcť? Ponúknite im novinky zo svojho odboru, poraďte im, ako môžu vyriešiť svoje problémy. Nebojte sa, že keď im poradíte, nebudú viac potrebovať vašu pomoc. Keď im dokážete, že viete, o čom hovoríte, získate si ich dôveru.

Vytvárajte obsah s dlhodobou hodnotou. Tá predstavuje kľúč k úspechu. Platí to ako v samotnom podnikaní, tak aj pri tvorení blogu. Ponúknite čitateľom niečo, čo ocenia. Oni vás za to ocenia opätovnou návštevou vášho blogu.

4. To najdôležitejšie dajte na začiatok

Zaujať musíte hneď na začiatku. Či už je to príchod zákazníka do vášho obchodu, alebo jeho príchod na príspevok vo vašom blogu, jedno platí určite – musíte ho zaujať ihneď, inak odíde. Nadpis a úvodný odstavec predstavujú bránu k ďalšiemu obsahu. Ak je aj zbytok článku plný zaujímavého obsahu, návštevníci sa k nemu nikdy nemusia dostať. V prvom rade musia totiž na článok kliknúť a otvoriť si ho. Nájsť ten správny nadpis nemusí byť pritom až tak zložité. Často ide o ten najjasnejší nadpis, ktorý popisuje obsah.

5. Frekvencia

O tom, ako často zverejniť príspevok na blogu, sa vedú dlhé debaty. Ako sme už povedali, dôležité je zachovať vôbec nejakú frekvenciu a neopustiť blog hneď po jeho spustení. Pokúste sa teda nájsť takú frekvenciu, ktorú zvládnete dodržať. Nezabúdajte, že vyhľadávače majú radi nový obsah, preto jeho pravidelné pridávanie môže posunúť váš web vyššie vo výsledkoch vyhľadávania.

 

Ak sa pokúsite pretaviť uvedené rady do skutočnosti, zistíte pravdepodobne dve skutočnosti. Je to jednoduchšie a prináša viac úspechu, ako by ste čakali. V prípade, že si s firemným blogom naďalej nebudete vedieť poradiť, kontaktujte nás s žiadosťou o bezplatnú konzultáciu zdarma a my vám radi pomôžeme.


Jedna reakcia na “5 základných rád ako na firemný blog

  1. Spätné upozornenie: Ako zarobiť na webe? | Web práca.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *