Čo je to SEO

Využite SEO naplno!

Pokiaľ prevádzkujete akúkoľvek internetovú stránku – či už je to magazín, e-shop alebo čokoľvek iné, vašim cieľom je určite čo najviac návštevníkov. Tí k vám však sami neprídu a preto existuje niekoľko overených spôsobov, ako ich dostať priamo na vašu stránku. Jedným riešením je SEO!

13181632_s

Čo je to SEO

SEO (Search Engine Optimalization) alebo optimalizácia pre vyhľadávače je zhluk niekoľkých techník, ktorých úlohou je zvýšiť objem návštevníkov vášho webu. Títo návštevníci sa k vám nedostávajú z platených zdrojov, ale z inteligentného nastavenia vyhľadávania v internetových vyhľadávačoch. Táto metóda obsahuje analýzu kľúčových slov, linkbuilding a linkbaiting, social media marketing, virálny marketing a online PR. Tieto techniky sú podporené aj samotným kódovaním webu, čím sa dosahuje čo najvyššia efektivita SEO. Profesionálne prevedená optimalizácia pre vyhľadávače posunie vašu stránku na novú úroveň!

 

On Page a Off Page SEO

Search engine optimalization sa skladá z dvoch častí, a to On Page SEOOff Page SEO. Ako už napovedajú aj názvy, rozdielom je umiestnené konkrétneho prvku SEO.

On Page optimalizácia pre vyhľadávače sa umiestňuje priamo na vašu webovú stránku. Veľmi dôležité je umiestnenie kľúčového slova v TITLE stránky a ich nenásilné rozdelenie do celého obsahu webu. Výber kľúčových slov je veľmi dôležitý a je výsledkom analýzy. Ak vlastníte napríklad e-shop s oblečením, kľúčové slová môžu byť krátke nohavice, tepláky, mikina s kapucňou a iné. Pri nesprávnom výbere týchto slov je SEO neefektívne. Ďalším dôležitým atribútom On Page SEO je unikátnosť obsahu a jej vhodnosť pre mobilné telefóny či tablety. Použitie kľúčového slova v názve domény nie je vždy možné, no táto metóda je jednou z najlepších ako zlepšiť SEO.

Off Page SEO pozostáva z exteriérových odkazov z ostatných stránok a ich tématickej relevancie. Veľmi dôležitá je aj rôznorodosť textov spätných odkazov. Využívanie sociálnych sietí je momentálne jednou z najúčinnejších metód, ktorá nesmie ostávať v pozadí vašej SEO kampane. Ak sa vám podarí presvedčiť iné unikátne domény, aby umiestnili odkaz na vašu stránku na tej svojej, máte vyhraté!

Symbióza oboch častí SEO je veľmi dôležitá!

 

Plusy a mínusy

Profesionálne a efektívne prevedenie SEO prakticky nemá mínusy. Optimalizácia pre vyhľadávače dodá vašej stránke nových návštevníkov a zákazníkov. Zvýši sa tak vaša návštevnosť a aj samotné zisky. Stránka si zlepší umiestnenie vo vyhľadávačoch a stane sa zaujímavejšou pre ostatné weby, ktoré môžu mať záujem o reklamu.

Jediným mínusom SEO je zlé SEO. Ak investujete svoje peniaze do nekvalitnej optimalizácie, nič sa nezmení, dokonca sa pozície vašej stránky môžu zhoršiť. SEO je potrebné venovať naozaj dostatok času!

Autorské právo: buchachon / 123RF Reklamní fotografie


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *