On Page SEO

Na čo netreba zabúdať pri On Page SEO?

47050994_s

On Page SEO pozostáva z elementov, ktoré sa nachádzajú priamo na webstránke alebo v jej kóde. Obsahuje niekoľko dôležitých prvkov, ktorým treba venovať pozornosť. Dnes vám predstavíme niekoľko z nich.

 

HTML kód

Optimalizácia HTML kódu je úlohou programátorov, ktorí vytvárajú stránku. Tí musia dosiahnuť to, aby vyhľadávače rýchlo a čo najlepšie indexovali obsah stránky. Využívajú sa napríklad kľúčové slová v TITLE stránky, v jej doméne alebo Meta Tagoch. Veľmi dôležitá je aj optimalizácia rýchlosti stránky, čo pomáha robotom, ktorí tieto stránky prehliadajú a určujú vašu celkovú pozíciu no vyhľadávačoch.

Text s kľúčovými slovami

Text na webstránke – či už ide o e-shop, magazín či čokoľvek iné, musí byť originálny a unikátny. To znamená, že nemôže byť skopírovaný z iných stránok, nakoľko ide o plagiátorstvo a okrem toho by vaša kampaň mohla viesť na druhý web. Do týchto jedinečných textov je potrebné zakomponovať kľúčové slová, ktoré súvisia s tématickým zameraním stránky a textov. Kľúčové slová sa určujú na základe dôkladnej analýzy. Ich použitie musí byť nenásilné, no musia byť umiestnené na prioritných miestach v texte – v nadpisoch či prvom odstavci. Kvalitný copywriter vám vytvorí efektívny a funkčný text! S týmito slovami to však netreba preháňať, nakoľko čitateľnosť textu pre návštevníka je nemenej dôležitá. Kľúčové slová sa umiestňujú aj do titulkov, názvu domén či podstránok.

Užívateľské rozhranie

Stránka musí byť prehľadná a jej prehliadanie nesmú návštevníkovi znepríjemňovať žiadne prekážky. Prvý dojem robí veľa a ak je váš web „rozhádzaný“, rýchlo návštevníka strácate.

V súčasnosti čoraz viac ľudí používa na surfovanie po internete tablety alebo telefóny. Preto musí byť stránka responzívna, čo znamená, že sa musí na podobných zariadeniach zobrazovať bez problémov. Táto požiadavka je už pri navrhovaní stránky mnohokrát prioritná. Ak vaša stránka nemá responzívny dizajn, prichádzate o široké spektrum potenciálnych návštevníkov.

Príťažlivý dizajn

Prehliadanie vášho webu si musí návštevník užívať  – iba tak ho na nej udržíte. Venujte čas príťažlivému dizajnu, ktorý by však nemal byť gýčový! Nielen v živote, ale aj na internete mnohokrát rozhoduje vzhľad, a tak mu venujte svoju pozornosť. Prispôsobte dizajn celkovému zameraniu webu a vytvorte tak kreatívny a zaujímavý výsledok.

Ruka v ruke s dizajnom ide aj prehľadnosť stránky a orientácia na nej. Nehádžte návštevníkovi polená pod nohy a umožnite mu čo najjednoduchšie prehliadanie stránky. Zákazník chce mať rýchly prístup k akejkoľvek podstránke bez problémov. Nezabúdajte, že v jednoduchosti je krása!

Autorské právo: robuart / 123RF Reklamní fotografie


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *