Ako lepšie pracovať #1 – sledujte čas strávený na projektoch

projektový manažmentKto chce správne narábať s časom, musí mať o ňom najskôr prehľad. Nástrojov, ktoré
nám s tým môžu pomôcť, je dnes k dispozícii mnoho. Dnes by sme chceli predstaviť jeden, ktorý je jednoduchý, prehľadný, obsahuje všetky dôležité funkcie a navyše je vo svojej základnej verzii zadarmo. Je ním Toggl.

Toggl je v prvom rade nástroj, ktorý umožňuje sledovať čas strávený na jednotlivých úlohách. Čas môžete zaznamenávať, aj keď ste offline, pričom sa synchronizuje keď budete mať opäť pripojenie. Jednotlivé úlohy môžete radiť podľa klientov a projektov, ktoré môžete od seba farebne odlíšiť.

To však nie je všetko. Toggl umožňuje aj vytváranie tímov a meranie času strávených na jednotlivých úlohách členmi týchto tímov. Vo verzii, ktorá je zdarma, je možné do tímu pridať až 5 členov. Navyše máte k dispozícii veľmi prehľadné štatistiky, takže ľahko zistíte, na čom ste ako dlho pracovali. V platenej verzii máte k dispozícii priradenie jednotlivým aktivitám cenu za hodinu. Zistíte, koľko ste zarobili, predstavuje otázku minúty.

Veľkou výhodou navyše je, že je Toggl multi-platformový. Môžete čas sledovať na svojom telefóne s Androidom, zobraziť si prehľad vo webovej aplikácií a potom pokračovať na rovnakom projekte na zariadení s iOS.

Ako vám to pomôže lepšie pracovať? Popíšem jeden príklad. Keď som začínal prekladať, dostával som zadanie podľa počtu slov a nikdy som nevedel, koľko slov stihnem preložiť za akú dobu. Ako dlho mi vlastne trvá preložiť jednu stranu? Koľko hodín trávim denne prekladaním? Tiež so nemal predstavu, koľko vlastne zarábam za hodinu. V tom čase som sa dostal k tomuto nástroju. Začal som sledovať každú jednu pracovnú aktivitu. Moje zistenie bolo prekvapujúce. Preklady mi trvali oveľa kratšie, ako som si predstavoval. Zárobok za hodinu som mal takmer dvakrát vyšší, než som si myslel. Malo to aj svoje nemilé prekvapenie – čas strávený flákaním sa je nepríjemne vysoký. Ako som to naprával je už iný príbeh…

Na nasledujúcich odkazoch si môžete Toggl stiahnuť:

Zaujímajú nás aj vaše skúsenosti. Ako riešite sledovanie času? Páči sa vám Toggl? Nechajte nám komentár pod článkom!


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *