Napoleon Hill: Mysli a zbohatni

napoleon hill mysli a zbohatni

PR článok

Motivačné knihy sú pre človeka dôležité, možno preto je ich tak veľa. Prečo však táto útla knižka zaujala milióny ľudí po celom svete a stala sa bestsellerom?

Odpoveď nám poskytne už samotný úvod knihy obsahujúci pár viet o autorovi. Napoleon Hill sa počas svojho života stretol s viacerými vplyvnými ľuďmi vtedajšieho sveta a pýtal sa ich na príčinu ich úspechu. Produktom je táto kniha, ktorej základnou myšlienkou je práve jej názov Mysli a zbohatni.

K bohatstvu cez 13 krokov

Kniha je členená do 13 kapitol, z ktorých každá je jedným krokom k bohatstvu a úspechu. Vzájomne na seba nadväzujú, preto sa nesnažte nič preskakovať. Občas vás však sám autor nabáda, aby ste sa vrátili a znova si prečítali to, čo je naozaj dôležité. Skutočne to pomáha, keďže si potom lepšie pamätáte podstatné informácie.

Všetko dôležité sa rodí v hlave

Celá kniha speje k záveru, že pre každý úspech je potrebná tá správna myšlienka a jej dostatočné rozvíjanie. Napoleon Hill poukazuje na človeka ako na bytosť, ktorá má aj svoje nedostatky. Stále sme ovládaní aj emocionálnou časťou nášho mozgu a tá väčšinou úspechu neprospieva…kým sa ju nenaučíme ovládať!

Informácie v tejto publikácii vám občas môžu pripadať až nadzmyslové, mimo nášho chápania. Všetko však má svoje vysvetlenie a to v psychológii. Verte či nie, ale dozviete sa a budete prekvapený, ako výrazne sa na získaní bohatstva podieľa sexuálny pud človeka. Čakali by ste niečo také v motivačnej knihe? Možno aj pre svoju jedinečnosť si toto dielo získalo veľkú popularitu.

Bez vašej snahy to nepôjde

Iste si uvedomujete, že zmena nepríde sama iba prečítaním knihy. Aby ste sa niečo naučili, musíte poslúchať všetky inštrukcie. Tie od vás budú občas vyžadovať aj zapojenie vášho mozgu na krátke premýšľanie alebo plnenie rôznych cvičení.

Samozrejmosťou by sa pre vás mal stať papier a pero, pretože ho budete potrebovať, ak chcete dosiahnuť zmenu. Dôležité poznámky, ktoré som si zapísal, visia dodnes na nástenke vedľa môjho počítača, aby som ich mal stále na očiach. Poslúchol som radu Napoleona Hilla a čítam ich každý deň.

Urobte pre zmenu maximum

Ak si hovoríte, že potrebujete zmenu, mali by ste pre to niečo spraviť. Tým, že len zavriete tento článok, nič nezmeníte. Dosiahnuť bohatstvo môžete len svojou aktivitou. Chcete dosiahnuť svoje ciele? Potom investujte svoj čas správne a prečítajte si rady v knihe od Napoleona Hilla: Mysli a zbohatni.

Autor článku: Ján Baláž


Jedna reakcia na “Napoleon Hill: Mysli a zbohatni

  1. Jedna z naj kníh akú som kedy čítal. Ešte by som vyzdvihol aj originálny, anglický názov čo je: think and grow rich. Takže kniha nieje len o finančnom bohatstve, ale aj o psychickom. Ale každému to dá samozrejme niečo iné 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *